Atölyemizde 2 üretim yöntemine göre bira imalatı gerçekleştiriyoruz. Kit üretimi ve tamamen malt'tan üretim (All Grain). Tamamı kendi emeğimiz olan ve birayı oluşturan 4 katkı maddesini de (Malt, Şerbetçiotu, Su, Maya) kendimizin seçerek bir araya getirdiği 2. biramız Bira Atölyesi No.2 Saaz Blonde şişelendi. (20 Aralık 2012)
Bu biramız belirli bir reçeteye sadık kalınarak üretildi ve türü yine bir Pale Ale. 3 arkadaş bu yola çıkarken atölyemizde ilk ürettiğimiz bira da bir Pale Ale'di, bazı değişiklikler gerçekleştirerek sonuca olan etkisini görebilmek ve işi daha iyi anlayabilmek adına 2. biramızı da aynı türde seçtik.
Yazının devamı yandaki resme tıklayınca sizlerle olacaktır...
İlk biramızın sonucu şu yazı ile sizlerle paylaşmıştık, tıklayıp ulaşabilirsiniz; İlk Bira! İlk Tadım.. Bira Atölyesi Hasat 1
İlk üretimde tek tip malt, tek tip şerbetçiotu ve az şişemiz vardı. Prosesde de oldukça acemiydik. Aradan geçen 2,5 ay sonunda 2. biramızı yaparken 3 farklı malt, 2 farklı şerbetçiotu, çok daha iyi bir proses takibi ve biraya özel hazırladığımız logomuz ile çalışmayı tamamlamış olduk. Gelişme hızlı, umarız sonuç da güzel olur. Biramız yaklaşık 2 hafta içinde içilmeye hazır olacak.
Saaz Blonde biramızın yapım sürecini bu blogda aktarmıştık, okuyamamış olanlar için aşağıdaki linke tıklamak aydınlanma yolunda önemli bir adım olacaktır; Atölye Çalışıyor. 'Yeni Bira'larımız yola çıktı...
Bir sonraki adımımız henüz burada aktarma şansını bulamadığımız Bira Atölyesi K.3 I.P.A. üretmini anlatmak ve şişelemesini gerçekleştirmek. Bira dünyasında son dönemde en büyük trend I.P.A. ve Türkiye'de bu türde bir bira ne yazık ki yok. Bu türün müptelalarından biri olarak sonucu heyecanla bekliyorum. Ardından ekip olarak bu 6 farklı biradan aldığımız tatlara göre yönümüzü belirleyeceğiz. Bu yolda sizlerin yorumları da önemli olacaktır. Paylaşmanızdan mutluluk duyarız..
BİRA ATÖLYESİ
0 yorum:
Post a Comment